Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. október 29., szombat

Az igazság az inflációról...

Ezt Sámsonkertben is aktuális, ha figyelmesen  elolvasod a linkeket...
"Előző cikkünk megmozgatta az olvasóink fantáziáját. Elsőre sokan nem is hitték el, amiket írtunk – a monetáris és fiskális szavak jelentése volt ugyebár a téma-, de miután utánanéztek hívtak minket és írtak nekünk kifejezve megdöbbenésüket."


Az inflációt viszont sokan nem értették. Ezért nagyon fontos, hogy ezt is nagyon hamar tisztába tegyük. Az infláció témája ugyanis az egyik legnagyobb hazugság a mai pénzügyi világban.Itt a magyarázat..


"Jelenleg semmi különbséget nem lehet tapasztalni a Bajnai és az Orbán kormányzás között. Talán Orbán keményebben szorít meg. Ennyi!Tudjuk miért? Hogy benyaljuk azoknak a „befektetőknek”, akiket „meg kell nyugtatni”, hogy ugyan vásároljanak már magyar államkötvényt, hogy legyen pénzünk. És mindezt ahelyett, hogy mi magunk nyomtatnánk pénz, ami ugye árualappal bőven fedezett és még uzsorakamatot sem kell rá fizetni.
Amíg ezen nem változtatunk, addig esélyünk sincs a kilábalásra. És annak ellenére fog nőni az árszínvonal, azaz infláció lesz, hogy a magyar lassan éhen hal." 
Ez a felháborító !!!
És a következmény itt.

A kormány 13 forinttal emeli a dízel jövedéki adóját...

A kormány 13 forinttal emeli a dízel jövedéki adóját,/november 1-én/ erre jön még az áfa. A gázolaj átlagára új csúcsra, 418 forintra nő. Az üzemanyagár több mint fele adó.
Mivel az áfát a jövedéki adóval már növelt nettó árra kell felszámítani, ezért a gázolaj drágulása nem 13, hanem 16 forint lesz!Az emelés valószínűleg más termékek és szolgáltatások árára is hatni fog, mivel a dízel fontos szerepet játszik a szállításban!