Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. november 1., kedd

15 milliárdnyi tokaji a faluszélen

Megközelítőleg 15 milliárd forintnyi bor van a pinceajtó mögött.  
A Tolcsva melletti 700 méter hosszú pincében ugyanis mostanra megközelítőleg 300 ezer (!!!) palack bortól rogyadoznak a polcok, valamennyi muzeális jellegű, vagyis legkevesebb 10-15 éves. A legrégebbi palackban konkrétan az 1895-ös szüret eredménye található és a készlet legolcsóbb darabja is 30 ezer forintba kerül.Felmerül a kérdés: vajon honnan került ennyi bor egy 1700 fős község határába? A válasz kézenfekvő: ellopták. A II. világháború után a pince akkori tulajdonosa úgy gondolta, hogy államosítás és Téesz ide, vagy oda, azért csak jó lenne eltenni néhány palackkal minden tokaji évjáratból. Az évtizedeken át tartó szorgos gyűjtögetés eredménye nagyságrendileg 200 ezer palack tokaji bor lett, aminek eltűnése természetesen senkinek nem szúrt szemet a gazdaságban...
Tovább itt...

Sámsonkert fejlődik...vissza ??

 Egy érdekes dologra lettem figyelmes a napokban a Szűcs utcán járva. Mi történhetett,hogy eltűntek a szelektív hulladékgyűjtő konténerek Sámsonkertből !!?
Az igaz hogy ezek a gyűjtő helyek egy össznépi (tisztelet a kivételnek)szemétlerakó helyekké váltak korábban,de talán nem így kellene megszüntetni az illegális szemét lerakást.Biztosan lenne rá más megoldás is a huszonegyedik században! Annál is inkább mivel annak idején mikor az új aszfalt út épült,több szelektív hulladékgyűjtő sziget volt betervezve,ha jól emlékszem.

Érdekes módon ez valahogy nem valósult meg sőt most eltűntek a konténerek is így már ugye fel sem tűnik hogy nincs sziget kialakítva !! Ez is egy megoldás !! Vajon mi lesz a folytatás ??

Posta S.