Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. november 9., szerda

"Benzin vagy gáz?"..ez itt a "GÁZ !"

Kedden még 394 forint körüli áron lehetett tankolni egy liter 95-ös benzint, a szerdai három forintos emeléssel a két héttel ezelőtti szintre, 397 forintra drágul vissza az üzemanyag, míg a gázolaj 6 forintos emelés után 421 forintba kerül majd. Az autósok szerint tarthatatlanul magasak az árak.Egyre többen vannak olyanok , akik gázüzeművé alakítják az autóikat. A szerelők egy ilyen munkát egy nap alatt végeznek el. Az év első felében, a drasztikus benzináremelés miatt sokkal többen kérték az átalakítást, mint tavaly.
Csak a benzines autókat lehet gázüzeművé alakítani. A szerelés díja nagyjából 200 ezer forint, ez a szakemberek szerint 20 ezer kilométer alatt, nagyjából egy év alatt megtérül.Aki viszont kevesebbet autózik annak több év is lehet. Még soha nem volt akkora különbség az LPG-gáz és a benzin ára között, mint most. A gáz literje 210-230 forintba kerül, vagyis majdnem fele annyiba, mint a 95-ös benzin. 
Van viszont egy szomorú tapasztalat kis hazánkba,hogy ha ez a "gázosítás" így halad tovább,akkor előbb-utóbb a gáz árát is felzárkóztatják a benzin árához mint ahogy a dízellel történt anno.
Ebben a világban sajnos nem lehet a kisember okosabb mint a tisztelt "elitész" ! /No vajon kire-kikre gondolok?/
"Magyarországon az egy liter 95-ös oktánszámú motorbenzin literjének nettó ára 137,4 forint."
 Nos akkor hol is van a többi?? Ezen el kéne gondolkozni ...és talán tenni is valamit !