Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2011. december 6., kedd

"Kémkedik" a telefonod ?


 A botrányt az váltotta ki, hogy egy amerikai biztonsági, Trevor Eckhart szakértő kiderítette, hogy számos okostelefonon a vásárlók tudta nélkül megtalálható egy Carrier IQ nevű program, amely rögzíti a készülék használójának tevékenységét.
A program ráadásul olyan mélyen van beágyazva a készülékek szoftverébe, hogy eltávolítása vagy kikapcsolása házilag nem lehetséges. Eckhart állítása szerint a szoftver naplóz minden egyes ujjbenyomást, keresőkifejezéseket és a felhasználó tartózkodási helyét is. Részletesen itt
 

"Dan Rosenberg osztja a cég állításait, bevallása szerint ugyanis visszafejtette a programot, és kiderítette, hogy az nem rendelkezik kémprogram funkciókkal, anonim adatokkal dolgozik, és azokat is titkosítja továbbítja a mobilszolgáltatóknak."


Idézet egy hozzászólásból: 
"Többszörösen hazudik, csak úgy, mint a cég. Egyértelműen kiderült, hogy tényleg minden mozdulatot, beírt karaktert és sok mást továbbít egy szerver felé. Ez simán kémkedés! Ráadásul még csak nem is titkosítva küldi az adatokat, így harmadik fél is belekukucskálhat."
Hogy kinek van igaza,döntsd el te..

Sámsonkert a mostohagyerek.

Adventi fények Hajdúsámsonban.

Felkapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást Hajdúsámsonban. A fények ünnepi műsor, valamint Hamza Gábor polgármester és Lovász Krisztián református lelkész köszöntője kíséretében advent második hétvégéjére gyúltak ki a városban. A főteret egy csaknem tíz méteres fenyőfa és egy közel két méter átmérőjű adventi koszorú díszíti. Életnagyságú betlehem is készült, amelynél igazi bárányokat simogathattak a gyerekek. December 21-én, az iskola aulájában folytatódik a városi program, ahol a karácsony jegyében minden évben együtt ünnepel a település apraja-nagyja,olvasható a Haon oldalán.  

Ez mind nagyon szép dolog de sámsonkertnek még egy hervadó fenyőág sem jutott!

"Köszönjük" Hajdúsámson!