Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. január 21., szombat

Fürdővízzel gyereket: kérdéseket vethet fel a Megaupload eltörlése !

A Megaupload az egyik legnagyobbnak számított azon szolgáltatások közül, ahová a felhasználók fájlokat tölthettek fel, majd megoszthatták ezek letöltési linkét másokkal. Ez idáig nem is jogszerűtlen, seregnyi ilyen oldal működik világszerte és itthon is, főként abból kiindulva, hogy bizonyos méret fölött már körülményes vagy épp lehetetlen e-mailes csatolmányként küldeni az ismerőseinknek szánt fájlokat.
Az oldalt azonban gyorsan felfedezték maguknak olyanok is, akik teljes zenei albumokat osztottak meg így a külvilággal,de akár több részre darabolt fizetős szoftverek és filmek is felkerültek a Megauploadra. Még ez sem jelentette volna a szolgáltatás végét, a tudatos hozzáállás mellé azonban felelőtlenség is társult a tulajdonosok részéről.
72 oldalra való bizonyíték és indoklás került végül abba a vádiratba, amelynek alapján az Egyesült Államok, Anglia, a Fülöp-szigetek, Hollandia, Hong-Kong, Kanada és Németország összehangolt akcióval állíttatta le a Megaupload működését és citálta bíróság elé a felelősöket.

 A Megaupload bezárásától zeng a sajtó. Az FBI keménykedése pedig felvet további, kényelmetlen kérdéseket, például, hogy mi van azokkal, akik a Megaupload-ot teljesen jogszerűen, saját fájljaik megosztására használták ?
A kalózkodás elleni erőteljes fellépést szorgalmazó és azt szépen pénzelő szervezetek mintha ugyanott tartanának, mint Gutenberg idejében a nyomtatást betiltani szándékozók. 

Ha időnként lopnak egy élelmiszerboltban, akkor a boltot kell bezárni a biztonsági őrizet javítása helyett? Tovább itt 


..és egy érdekes reagálás a bezárással kapcsolatban ... ITT !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.