Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 24., szombat

Az igazság a pangasius tenyésztéséről ?

Az "uniós tojás" kontra "pangasius" ?
 Érdekesség hogy az uniónak erről nincs véleménye.


Az elmúlt hetekben a Kosár Magazin által nyilvánosságra hozott kutatási eredmények alapján intenzívebbé vált a vita arról, érdemes-e pangasiust venni és mennyi az igazság a halfajjal kapcsolatban terjedő negatív hírekről. Az online magazin a Halászati és Öntözési Kutatóintézet tudományos munkatársát kérte fel arra, ismertesse a tényeket a cápaharcsával kapcsolatban.

"Gyalog Gergő a Kosár Magazin számára készített cikkében sorra veszi a pangasiusszal kapcsolatban nyilvánosságra hozott híreket és álhíreket és bemutatja, a valóságban mit jelent az intenzív haltenyésztés és kell-e tartanunk attól, hogy fertőzött halat vásárolunk. Ami a nagy tömegben való tenyésztést illeti, termeléstechnológiai szempontból a faj egyik legfontosabb biológiai jellemzője a kettős légzés (hasonlóan például az afrikai harcsához), aminek köszönhetően a levegőből is képes oxigénhez jutni a hal, így jól tolerálja a vízben oldott oxigén alacsony szintjét és a gyengébb vízminőséget. " 
Antibiotikumokkal teletömött halak és ürülékben úszó példányok? Hogy mi igaz ebből, megtudhatja a cikk folytatásából 
Érdemes végigolvasni  !

Forrás: vg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.