Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 24., szombat

Szokatlan lépésre készül az ország legnagyobb takarékszövetkezete !


Több mint 47 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, közel 4 milliárd forintos saját tőkével jött létre az év elején a Monor és Vidéke, Pécel és Vidéke, valamint a Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezet egyesülésével a Pátria Takarékszövetkezet. A hitelezés bővülésében jól jött a végtörlesztés a legnagyobb takaréknak, most egymilliárdos öko-programot terveznek elindítani.
A Pátria jelenleg Magyarországon a szövetkezeti formában működő hitelintézetek közül a legnagyobb fiókhálózattal rendelkezik. (Itt)
Pest megye meghatározó hitelintézete jött létre a három takarékszövetkezet egyesülésével - mondta a Pátria alelnök-ügyvezetője, Éliás Csaba az eddigi tapasztalatokat összegző szűkkörű sajtóbeszélgetésen (Az OTP-nek Pest megyében 42, a Pátriának 38 fiókja van). A külön-külön is jól működő, átlagosan 50 éve működő pénzintézetek felismerték: önmagában egyik takarék üzemmérete sem elegendő a hatékony és fenntartható fejlődés biztosításához.

Érdekességképpen visszautalok egy korábbi bejegyzésünkre : ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.