Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 27., kedd

Titkosítás a merevlemezen ? /TrueCrypt /

Az alapvető kérdés témánk vizsgálata kapcsán: szabad-e, és ha igen, milyen mértékben védenem a merevlemezen található adataimat bármi nemű behatolástól?
 (A kérdés érdekes ,vagy mégsem?)

 Kiindulópontunk itt a Büntető törvénykönyv[3] 29/A.§.-a, amely a következőképpen hangzik:
„29/A. §. Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.”
 A Truecrypt jogi minősítése
Bár a program jogi minősítése nem okoz különösebben nagy fejtörést egy jogász számára, mégis hasznosnak mutatkozik az, hogy minden felhasználó tisztába legyen használatának jogi oldalával. Vizsgálatunk a szükséges információkra szorítkozva csupán a kérdés büntetőjogi oldalra fog kiterjedni. A polgári jogi oldal különösebb értékelést nem kíván, sem a Polgári törvénykönyv[1], sem a Szerzői jogi törvény[2] nem tartalmaz releváns rendelkezéseket a kérdéssel kapcsolatban...
 Részletesen:  (ITT)

 Egy jó tanács !
Csak akkor fogj hozzá,ha tudod mit miért teszel !!!

Truecrypt használata:Telepítése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.