Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 14., szombat

100 éve történt...

 Az angol White Star Line hajótársaság Titanic nevű óriásgőzöse 1912 április 14-én 23.40-kor az
Atlanti-óceánon jéghegynek ütközik és 2227 utassal a fedélzetén elsüllyed.
A fedélzetén lévő 2227 utasból 1513-an vesztették életüket a jeges vízben. Az utasok közül főleg az első és második osztályon utazók menekültek meg mivel ezek voltak legközelebb a mentőcsónakokhoz. A Titanic SOS-jelzéseit több közelben tartózkodó hajó is vette, de mire a helyszínre értek az óceánjáró már a fenéken pihent. Feltételezések szerint a hajón egy kb. 100 m hosszú repedés keletkezett és ezen áramlott be a hatalmas mennyiségű víz a hajóba.

A Titanic mindig tele lesz titkokkal, és ahányszor valaki megpróbál a miértekre választ kapni, újabb kérdésekkel fog szembesülni. A legendás óceánjáró, az álmok hajója bizonyos értelemben pedig soha nem is süllyedt el, hiszen a tragédia óta töretlenül foglalkoztatja az embereket. Fakó visszaemlékezések, szomorú történetek, sikeres megmenekülések vallomásai maradtak ránk,  mint a Titanicról szóló mesék, és az egyre csak szaporodó elméletek ingoványa. Az emberek előtt, mint egy ékes példaként mindig ott fog állni a hajóval történt katasztrófa, mely talán -mint minden ember által okozott- elkerülhető lett volna. Ez tehát a Titanic hagyatéka.

A Titanic utolsó útja bővebben itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.