Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 29., vasárnap

A számítástechnika világából...


A Seagate már korábban is hangot adott annak a véleményének, ami szerint az SSD-k soha nem versenyezhetnek a merevlemezekkel. Steven Luczo, a vállalat ügyvezetője most ismét arról beszélt, hogy az SSD-meghajtók bár figyelemreméltóak technológiai szempontból, de soha nem helyettesíthetik a HDD-ket.-olvasható a pcworld.hu oldalán.
A cég ügyvezetője elsősorban a kapacitásszükségletek miatt írta le a NAND-eszközöket, illetve az óriási gyártásköltség-különbözet miatt. Összehasonlításképp kiemelte: ha az iparnak el kell érnie az egy zettabájtot (1000 exabájt, azaz ezermilliárd gigabájt), akkor nekik és a WD-nek 1-1 milliárd dollár tőkére lenne szükségük, míg a NAND flash-gyártóknak 50 milliárdra.
Míg az SSD-k hasznos szolgálatot tehetnek a cache-feladatok terén, addig az adattárolás terhe a HDD-kre marad.

 Steven Luczo ügyvezető így zárta az érvelését:
"A flash-alapú egy tiszteletreméltó, de nem versenyképes technológia. A mi iparunk öt évvel ezelőtt 100 exabájtot adott, 2011-ben már 400 exabájtot, és várhatóan 2015-2016-ban elérjük az egy zettabájtot.(ezermilliárd gigabájt !)
Egy zettabájt megfelel minden adatnak, amit 1957. és 2010. között digitalizáltak. Mindezt egy év alatt kínáljuk majd. Bármilyen architektúráról legyen is szó, tabletekről, mobilokról,szerverekről
notebookokról, ultrabookokról, PC-kről, , a felhőről - az egy zettabájt HDD-ken lesz tárolva."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.