Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 24., kedd

Egyszer volt, hol nem volt....

...egy nagyeszű sündisznócska, amelyik sok hülyeség mellett azonnali nagyarányú adócsökkentéssel vette meg az embereket kilóra. Színes fagolyó tologató számmisztikusa meg kitalálta a Gazdasági Csodát, az unortodox modellt, ami szerint egy gazdaság akkor lesz fasza, ha 5-600 milliárdos bevételkiesést okozunk neki az egykulcsos adóval. Az államháztartás hiányát pótolták a különadókkal, de a gazdaság ez a rohadt a kivont tőke ellenére szembe ment a fősodorral, és a belső fogyasztás csak nem akart föllendülni, mivel a potenciálisan többet fogyasztó rétegtől elvették a pénzt, a jobb módúak meg nem fogyasztásra költötték amit kaptak. Cserébe lett stagnálás belőle akkora, hogy idén a hurráoptimisták is 0.1% növekedést mernek jósolni összesen. Unortodoxiában az a siker, hogy a rosszat nem kijavítjuk, hanem még rosszabbá tesszük.

 Mit tesznek ezután? Megszületik a Legújabb Zseniális Terv: amit eddig a cégektől áthárítva mi fizettünk, azt most megfizettetik közvetlenül velünk, többek között azzal a réteggel, amelyiknek már így is kivan a segge a gatyából.Csekkadó, telefonadó, biztosításadó, hogy a hálátlan parasztnak még kevesebb pénze legyen kenyeret, tejet, parizert venni....Tovább ( Itt ) olvashatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.