Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 15., vasárnap

Kell-e aggódni ?

A kullancsok számos betegséget terjeszthetnek, egyik leggyakoribb ezek közül a Lyme-kór, amelyet egy borrelia burgdorferi nevű baktérium okoz. Ezért fontos, hogy a rovart mindig szakszerűen és lehetőség szerint hamar eltávolítsd a bőr felületéről. Ha a kullancs fertőzött is, de hamar kiszeded, akkor jelentősen csökkented a Lyme-kór kockázatát.
A Lyme-kór a kullancsok által leggyakrabban terjesztett betegség. Nevét onnan kapta, hogy először az Amerikai Egyesült Államokban, Lyme városában ütötte fel a fejét, még az 1970-es években.

 A Lyme-kór tünetei
Miután eltávolítottad a kullancsot, figyeld a gyereket folyamatosan! Ha betegnek tűnik, bőrirritációi vannak, vagy felszökik a láza a kullancs eltávolítását a követő két hét folyamán, akkor mindenképp fordulj orvoshoz vagy keress fel egy közeli kullancs-ambulanciát!
A Lyme-kór tünetei közül a legszembetűnőbb a csípés helyén jelentkező piros folt, amelyet általában étvágytalanság, fáradékonyság, valamint Izom- és ízületi fájdalmak kísérnek.
Szerencsére a kullancsok által okozott betegségek ritkák, különösen kisbabák esetében. Ha a tüneteket a kezdeti stádiumban felismered, akkor azok antibiotikummal sikeresen kezelhetőek. Bár a kullancsok az egész ország területén megtalálhatóak, kevés van közülük Lyme-kórral fertőzve.

Forrás: Családi Világ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.