Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 18., szerda

Lezsák és Kövér keddi döntése: világbotrány!

A jelek szerint kedden szándékosan jogszabályt sértett két magyar politikus. Jelenleg ők látják el a házelnöki és a köztársasági elnöki feladatokat.

Az történt, hogy a parlamenti frakcióalakításért harcoló 10 képviselő (az MSZP-képviselőcsoportot fél éve elhagyó Gyurcsány és köre) olyan legális parlamenti obstrukciós lehetőséget talált, amellyel a jog szerint lehetetlenné tette a nyilvánvalóan ellenük hozott házszabály-módosítás életbe lépését addig a határidőig, amikor már - a régi szabályok szerint - megalakíthatják saját frakciójukat.

 A hétfőn megszavazott két dokumentum (a parlament működéséről rendelkező törvény módosítása és a házszabályt módosító országgyűlési határozat) szerint már a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell azt a passzust, hogy parlamenti frakciót csak olyan párt alapíthat, amely megmérette magát választáson. (Ennek a DK természetesen nem felel meg.) Mit tesz isten, a változtatás úgy lett ütemezve, hogy hatályba lépjen azt megelőzően, hogy Gyurcsányéknak letelik a kötelező fél év várakozási idő, amelyet követően független képviselőkként frakciót hozhatnak létre.A DK megoldása zseniális volt, azt találták ki, hogy....Tovább ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.