Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 26., csütörtök

Mégsem lesz "MegaUpload"-per ?

Eljárási hibák miatt komoly kétségek merültek fel a MegaUpload és annak alapítója, Kim Dotcom ellen indítandó esetleges amerikai pert illetően.

Liam O'Grady amerikai szövetségi bíró szerint előfordulhat, hogy az Egyesült Államokban nem lehet perre vinni az ügyet. "Őszintén nem tudom, hogy lesz-e valaha per ebben az ügyben" - jelentette ki O'Grady egy meghallgatáson. A legnagyobb probléma az eljárással, hogy az Egyesült Államok hivatalosan soha nem idézte be sem az Új-Zélandon élő Dotcomot, sem a cégét.
Az idézés valószínűleg eddig azért nem történt meg, mert, eltérően a természetes személyektől, cégeket nem lehet az Egyesült Államok joghatóságán kívül beidézni - fejtette ki a New Zealand Herald című lapnak Ira Rothken, a MegaUpload és Dotcom egyik ügyvédje. Ahogy O'Grady fogalmazott, a hivatalos idézés hiánya miatt a MegaUpload-ügy "csak úgy lóg a levegőben".
A kiadatási eljárás ennek ellenére továbbra is folyik a korábban Kim Schmitz-ként ismert német származású alapító ellen, akit az Egyesült Államokban - a MegaUpload szerverein tárolt filmek és zenék miatt - a szerzői jogok megsértésével vádolnak...írja a "Híradó.hu."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.