Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 20., péntek

Nem ússzuk meg a telefon- és internetadót.

Lapértesülések szerint telefon- és internetadó bevezetését tervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az új adónem a vezetékes- és mobiltelefonálást, valamint minden internetkapcsolatot megadóztatná, a terhek a jelenlegi évre is vonatkozó telekomadóval ellentétben ezúttal a felhasználókra hárulnának. 
Telefon- és internetadó kivetését fontolgatja a Nemzetgazdasági Minisztérium - írja meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva az Origo. A lap értesülései szerint az adót mindenkinek fizetnie kéne, aki vezetékes- vagy mobiltelefon-szolgáltatást vesz igénybe, beleértve az SMS- és mobilnet-szolgáltatást, valamint a vezetékes internet különböző formáit. Az egyelőre nem tudni, hogy az adó mértéke mennyi lenne, a minisztérium számításai szerint ugyanakkor kivetésével éves szinten 40-50 milliárd forint folyhat be az államkasszába.

 A telefon- és internetadó az értesülések szerint úgy működne, mint a szintén tervezett, banki és csekkes tranzakicók után a szlengben csak "sárgacsekk-adó"-ként ismert adóforma. Bár a pontos részletek egyelőre homályosak, az elképzelések szerint az adót a telekomcégek szednék be az ügyfelektől, majd valamilyen módon továbbjuttatnák...Tovább: ITT 

 

Frissítés !! 

 "Internetadó? Az ámokfutás csúcsa" !

"Hatalmas jogi bravúr lenne, ha Magyarország Európában egyedülálló módon megadóztatná a telefonálókat és az internetfelhasználókat. Nemcsak adójogi aggályok merülnek fel az újabb telekom szektorra kivetni tervezett adóval kapcsolatban. Ráadásul az sem biztos, hogy rászorulunk. Az NGM egyelőre nem cáfol." ITT

 

 

 

 

Változnak az idők...és a vélemények is ? 

 Az internetadó tervének visszavonására szólít fel a Fidesz (Nyitrai Zsolt)

2008 április 26

Forrás ITTNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.