Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 27., péntek

A vagyoni helyzethez kellene igazodnia...


....a közlekedési vétséget elkövetők büntetése. Közölte Dorosz Dávid pénteken az MTI-vel. -Kérdés,ki és hogyan fogja ellenőrizni a vagyoni helyzetet??- (A szerk. megjegyz.)
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja közleményében megállapítja: "a Fidesz csak az esztelen szigorban hisz, semmilyen más megoldása nincs arra, hogyan kellene javítani a közbiztonságot".
Szavai szerint ezt jól példázza, hogy "kéthetente" módosították a büntető törvénykönyvet és a szabálysértési törvényt. Kijelenti, hogy utóbbi esetében a büntetési tételek emelésének egyetlen célja van: a költségvetési bevételek növelése.(?)  Egyúttal emlékeztet rá, hogy az LMP már a törvény decemberi vitája során azt javasolta, a pénzbírság összege igazodjon az elkövető vagyoni helyzetéhez. A politikus igazságtalannak érzi, hogy "például a nagy terepjárókkal száguldozók játszva kifizetik" a több tízezres bírságokat is, míg az alacsonyabb keresetűek megélhetése már egy vétség esetén is veszélybe kerülhet.
A fideszes Bíró Márk a hét elején a hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolta megfontolásra és előterjesztésre.

A képviselő az MTI érdeklődésére akkor elmondta: azért kezdeményezte, hogy a kormánypárti képviselőcsoport vegye napirendre a KRESZ és a közlekedési szabálysértések büntetéseinek felülvizsgálatát, mert a napokban több lakossági fórumon is részt vett, ahol olyan jelzéseket kapott, amelyek szerint túl szigorúak a közlekedés résztvevőit sújtó szankciók és egyes szabályok is.
A fideszes politikus szerint felül kellene vizsgálni a KRESZ-t, továbbá át kellene tekinteni a szabálysértési törvény napokban hatályba lépett módosításának szigorító, büntetési tételeket emelő rendelkezéseit, valamint azokat a tervezeteket, amelyek még csak előkészítés alatt állnak, ám szintén a szigorítás irányába mutatnak.
A képviselőcsoport úgy látta, hogy az elkövetett szabálysértés nincs arányban a kirótt büntetéssel, a módosítás ezért a társadalom szempontjából előnytelen lehet.
A Fidesz-frakció úgy döntött, hogy további egyeztetések céljából május 7-i ülésére meghívja Pintér Sándor belügyminisztert.
Megjelent: a hirado.hu portálon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.