Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 3., csütörtök

Egy újabb földrengés a világ végét jelentené !?

A 2011-es atomerőmű-baleseten még nincs túl a világ - kétségbeejtő szakértői vélemények kerültek napvilágra !A 2011. márciusi fukushimai katasztrófa még messze nem ért véget. Szakértők szerint ugyanis könnyen meglehet, hogy néhány éven belül a teljes emberiséget eltörli a föld színéről a sugárzás. Ennek oka az, hogy az erősen megrongálódott 4-es reaktorban pillanatnyilag 1535 darab teljesen eldeformálódott fűtőelemet tárolnak, aminek ráadásul a hűtése sem megfelelő. Ha pedig egy újabb földrengés rázza meg Japánt - amire az elkövetkező 3 évben 98%-os az esély! - akkor ez az épület valószínűleg össze fog omlani. Ha pedig összeomlik, a hűtés teljesen megszűnik, vagyis a fűtőelemek ezerrel elkezdenek sugározni.
Ráadásul a romos épülettől mindössze 50 méterre további 6375 darab fűtőelemet tárolnak - ha a földrengés és az épület összeomlása bekövetkezik, ezek az elemek is veszélyt jelentenek a Földre.
Ha ugyanis ennek az összesen 7910 darab fűtőelemnek a hűtése megszűnik, akkor annyi sugárzó anyag szabadul a világra, ami a csernobili mennyiség 85-szöröse! Dr. Hiroaki Koide, a Kiotói Egyetem professzora egy rádió interjúban konkrétan közölte, hogy ha a sugárzó anyag kijut az erőműből, akkor ez az emberiség végét jelenti !
A cikk forrása:   (...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.