Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 1., kedd

Eltüntette az uniós zászlót a Jobbik !

"Magyarország európai uniós csatlakozásának nyolcadik évfordulóján – tiltakozva a brüsszeli elnyomó hatalom és a törvénytelenül kihelyezett EU-s zászlók ellen – a Jobbik két országgyűlési képviselője, Murányi Levente és Novák Előd bevonta az Országgyűlés Irodaházán kihelyezett tizenkét csillagos lobogót."-olvasható a  "barikád" honlapján.


Idézet a cikkből:
„A munka ünnepén rá kell világítanunk, hogy bár Magyarország hivatalosan nyolc éve az Unió tagja, az előzetes ígéretekkel és egyoldalú propagandával szemben a nyugati bérszínvonal helyett csak a nyugati árak jöttek el hazánkba” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Novák Előd. Véleménye szerint az államcsőd szélére sodort Magyarországnak ebben az egyoldalúan függő helyzetben nincs tovább helye, ezért a Jobbik népszavazás keretében léptetné ki az országot az EU-ból, kormányra kerülve pedig a keleti nyitás politikájára helyeznék a hangsúlyt.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy bár az uniós zászló megjelenítése a középületeken egy 2004-es törvény értelmében a mai napig hatályos, a gyarmatosítást szimbolizáló lobogónak semmi keresnivalója a Parlament épületén, ezt a kivételt maga a jogszabály is taralmazza. Ennek ellenére a jelenlegi házvezetés – megkerülve a jogalkotói szándékot, egyfajta túlbuzgóságból – az Országgyűlés és annak irodaházának épületén is kint hagyta a zászlót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.