Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 9., szerda

Hajdúsámson város egyetlen iskoláját a...

...Hit Gyülekezete fogja üzemeltetni - így döntött a helyi képviselő-testület. A Fidesz-frakció tiltakozik, s aláírásgyűjtést kezd.


Tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezd a hajdúsámsoni önkormányzat Fidesz-frakciója, mert a képviselők nem értenek egyet a település egyetlen iskolájának és óvodájának egyházi kézbe adásával.
Az akcióról Máthé Attila Gyula frakcióvezető, volt alpolgármester elmondta: a képviselő-testület április 5-én hatalmazta fel Hamza Gábor polgármestert arra, hogy folytasson tárgyalásokat az oktatási intézmények üzemeltetésének lehetséges átadásáról az egyházakkal, s az április 26-i testületi ülésre már a képviselők elé került az a szándéknyilatkozat, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szerepel lehetséges fenntartóként.
A politikus azt mondta: sérelmezik, hogy a város vezetése nem kérte ki a szülők véleményét. Ezen az ülésen kiderült, hogy az intézmény működtetésére a Hit Gyülekezet is bejelentkezett, így a tegnapi testületi ülésen döntés született arról, az önkormányzat az iskola és az óvoda fenntartói jogát a Hit Gyülekezete egyháznak tervezi átadni.
Máthé Attila Gyula közölte: Hajdúsámson lakosainak hetven-nyolcvan százaléka református felekezetű, ezért aggasztónak tartja, hogy az intézmények üzemeltetését egy, a településen alig mérhető felekezet látja el !
Olvasható a Népszabadság online oldalán ahol érdekes hozzászólásokat olvashatsz a témáról !

Új fejlemény !!
A képviselő válaszol:   ITT ! a hozzászólásoknál !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.