Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 14., hétfő

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este"...?

Ugye ismerősek ezek a szavak amit Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön 2006.május 26-án elmondott. ?

És 2012.május 14-én majdnem pontosan hat évvel később:
"A Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány a korábban ismertetett tervekhez képest alapjaiban változtatta meg az általa az Országgyűlésnek beterjesztett távközlési adóról szóló törvényjavaslatot – írja közös közleményében a három mobilcég."

"Míg az előzetes iparági egyeztetéseken az előfizetőket érintő fogyasztási adó tervezetét ismertette a kormányzat a szolgáltatókkal és a Széll Kálmán Terv 2.0-ban is ilyen adó szerepelt, a törvényjavaslatban ezzel szemben már a szolgáltatókra kivetett, a szolgáltatás nyújtását terhelő adóról van szó.
A három távközlési társaság az elmúlt hetekben mindent megtett az egyeztetések sikere érdekében, így elfogadhatatlannak tartja ezt az eljárást és értetlenül áll az újabb különadó előtt. Az elmúlt hónapokban a kormányzat többször is ígéretet tett az ágazati különadók kivezetésére, ennek ellenére most, rövid határidővel gyakorlatilag megduplázza a távközlési szektor adóterheit és csak a távközlési társaságokat sújtja. Az újabb különadó vesztese Magyarország, a magyar távközlési ügyfelek és a magyar vállalkozások, mivel az adó visszaveti egy húzóágazat, a távközlési szolgáltatások fejlődését Magyarországon."  
Olvasható a Világgazdaság online oldalán.

És ez csak folytatódik...
 "Nem állt az alku! - a kormány becsapta a Bankszövetséget"
A pénzügyi tranzakciós illeték ellentmond a bankszövetség és a kormány decemberi megállapodásának – írja közleményében a Magyar Bankszövetség. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az újabb sarc visszafogja a hitelezést!
 A Magyar Bankszövetség hangsúlyozza azt is, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben soha nem kérte, illetve soha nem javasolta, hogy a lakosságot a kormány pénzügyi tranzakciós adóval terhelje meg!
Írja az Ingatlanhírek.hu

1 megjegyzés:

  1. Ebből újból kiderült, hogy a kormány mindenkit semmiben vesz. Szépen egyeztetnek, kulturáltan tárgyalnak, aztán bejelentik az ellenkezőjét. Így kell ezt csinálni, persze, ez használ az országnak. Gratula!

    Azt nem tudom, direkt csinálják ezt cinizmusból, vagy olyan káosz van a kormányzatban, hogy az egyik tisztviselő nem tudja miről tárgyal a másik?

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.