Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 19., szombat

Készűl az új KRESZ !

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy új KRESZ-t alkotnak egy szakpolitikusokból, a rendőrség és az illetékes minisztériumok szakembereiből, a KRESZ-oktatók és autós érdekképviseletek képviselőiből álló munkabizottság segítségével.
A jelenleg hatályos közúti közlekedési szabályozás 1975-ben lépett életbe, az elmúlt 37 évben negyvenszer módosították, az életszerűtlen közlekedési szabályokat nem érdemes tovább "toldozgatni-foltozgatni", helyette újat kell alkotni - közölte Garamvölgyi László. 
Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub vezető jogásza  azt mondta: nem új KRESZ-re vagy egyes szabályok módosítására, hanem a kaotikus és átláthatatlan szankciórendszer egyszerűsítésére, a büntetési tételek arányosítására lenne szükség !
Az Autóklub szerint a közlekedési szabályszegések szankciórendszerének túlbonyolítását, a büntetési tételek növelését ráadásul a javuló baleseti statisztikák egyáltalán nem indokolják !
Nem új KRESZ-re, hanem az aránytalan büntetési tételek, a szankciórendszer megváltoztatására lenne szükség a Magyar Autóklub szerint - írta a Népszava szombaton. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.