Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 19., szombat

Kisebbségben a fehér újszülöttek...( !)

... a születések számát tekintve az Egyesült Államokban - közölték a Népszámlálási Iroda adataira hivatkozva csütörtökön az amerikai napilapok. A tavaly júniusban lezárult egyéves időszakban született csecsemőknek csupán 49,6 százaléka volt fehér, így először az ország történelme során kisebbségbe kerültek a fehérek a születések számát tekintve.
Bár az ország lakosságának többsége egy ideig még fehér marad, de a kisebbségek többségbe kerülése a fiatalok között jelentős változásokat okoz majd az ország gazdaságában, politikai életében és identitásában. A felmérés szerint a spanyol ajkú és az ázsiai lakosság növekedésének üteme 2,5-2,2 százalékkal lassult, a feketék száma pedig 1 százalékkal nőtt. A szakértők a 2010-es népszámlás adatai alapján még úgy gondolták, hogy a fehérek 2040-re kerülnek kisebbségbe az amerikai társadalomban, de az új adatok alapján későbbre teszik ezt az időpontot.
A kisebbségek aránya 2010 és 2011 nyara között 1,9 százalékponttal nőtt és elérte a 114,1 millió főt, vagyis az összlakosság 36,6 százalékát,elsősorban a korábban bevándorolt, fiatal spanyol ajkú családokban történt születéseknek köszönhetően. Ezzel szemben az amerikai gazdaság nehézségei miatt az Egyesült Államokba Latin-Amerikából irányuló bevándorlás üteme lelassult. A születések aránya a 2008-as gazdasági válság óta a fehérek körében 11,4, a kisebbségek körében pedig 3,2 százalékkal csökkent. A hispánok jelenleg a lakosság 16,7, a feketék a 12,3, az ázsiaiak pedig a 4,8 százalékát teszik ki.
Hivatkozás index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.