Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 21., hétfő

...Még mindig a telefonadó !

A május 18-án közzétett "Itt a távközlési adó !"c. bejegyzésünkre  olvasónk -aki történetesen a Telenor DPI csoport menedzsere- küldte az alábbi emailt magazinunknak.
Köszönjük a tájékoztatást.

"Sziasztok,látom nagy a felháborodás mindenütt, jelzem nem jogtalanul.A telefonadó több csoportot is hátrányosan érint. Azok a családok, cégek akiknek tagjai eddig ingyenesen beszéltek egymással, most majd fizethetnek: vagy az előfizetés díja duplázódhat meg, vagy a 2 forintos adót terhelik rájuk. Hiába a kormány akarata, az újabb plusz adót velünk fizettetik majd ki a szolgáltatók,mivel kénytelenek a felhasználókra terhelni ugyanis ez a szolgáltatás nem "nonprofit"elven működik!(  A törvény értelmében a szolgáltatók rövid távon nem terhelhetik át az új adót az előfizetőkre, a meglévő szerződéseiket nem módosíthatják, de ez hosszú távon elkerülhetetlen.)
 A július 1-jétől hatályos törvény értelmében a csoporton belüli hívásokat,(DPI) a kék és zöld számokat is terheli adó, ami a három csoportot biztosan hátrányosan érinti. Az adó hatására a szolgáltatók vagy megszüntetik a csoporton belüli, 0 Ft-os perdíjat vagy a látványos áremelést elkerülendő, a havi díjat emelik, a szakértők szerint ez akár 50%-os drágulással is járhat!
Hátrányosan érinti továbbá a dolgozói és családi csomagokat, vagyis a munkavállalókat és családjaikat, akik eddig ingyen beszélhettek egymással, a jövőben ezt lényegesen drágábban tehetik meg.Cégünk szerint is ez a telefonadó rendkívül káros az egész magyar gazdaságra!
Sajnos én úgy látom -hallom- hogy nagyon sok előfizetőnk fogja felbontani szerződését,(ezt magánemberként talán meg is értem) ami senkinek sem jó hiszen ez egy visszafejlődést jelent.
Üdvözlettel......Tnor.DPI manager"

1 megjegyzés:

  1. Kistérségi troll2012. május 22. 18:35

    Heló.
    Igen öngerjesztővé válik a folyamat. Telefonálási kedv alacsonyabb lesz. De a profit kell, hisz megszoktak egy mennyiséget. Tehát emelni fognak. De, ha még jobban csökken újra emelnek.Az üzemanyag is ilyen. Elérte azt a szintet ahol öngerjesztővé vált! Mivel fenn kell tartani a tárolókat, festeni kell a tartályokat. Futtatni kell a szállító kamionokat rájuk gumit kell venni. Tehát ennek van egy x kiadása. Ennek be kell jönni. De sokan lerakják a kocsit. Kevesebbet vesznek benzint, motor olajat. Ergó az X-bevételnek be kell jönnie. Tehát emelnek. De így még kevesebben vesznek benzint és még többen rakják le az autót. De az X bevételnek meg kell lenni. Így megint emelnek. És ez így megy tovább. Végig ég az erdő fúj a szél. De egyre jobban fúj így egyre gyorsabban ég végig az erdő.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.