Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 16., szerda

Nem kérnek a "HIT"-ből a Hajdúsámsoni szülők!

  
618 szülő nem szeretné, ha a Hit Gyülekezete venné át a sámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános  iskolát
  
A sámsoni Fidesz-frakció már korábban tiltakozott az átvétel ellen. Máthé Attila Gyula frakcióvezető leszögezte, számtalan vallási felekezet él a településen, és ezidáig mindenki békében élt egymás mellett. Hozzátette, ők senkinek a vallási hovatartozását nem kérdőjelezi meg, de tudomásul kell venni, hogy a település lakosainak 70-80 százaléka református felekezetű, ezért tartják aggasztónak az intézmények üzemeltetésének átadását egy a településen alig mérhető felekezet részére. Ráadásul mivel a településen csak egy óvoda és egy iskola van, szerintük senki nem hozható olyan helyzetbe, hogy gyermeke részére más oktatási intézményt kelljen keresnie, ha nem fogadja el, hogy a Hit Gyülekezete a fenntartó. Szerintük a szülők véleményét sem kérte ki az önkormányzat, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az aláírásgyűjtés május 13-án, vasárnap lezárult, az 5 nap alatt több mint 1600-an írták alá a nyilatkozatot (618 szülő), hogy továbbra is állami vagy önkormányzati fenntartású intézménybe kívánja járatni gyermekeiket. 
Hamza Gábor polgármesternek átadtak egy újabb indítványt, melyben tájékoztatták az aláírásgyűjtés eredményéről és tapasztalatairól. Ugyanakkor kérték, hogy álljon el az intézmények átszervezésétől, és a közösséget kiemelten érintő, fontos nevelési és oktatási kérdésben ne hozzon döntést az érintettek személyes megkérdezése, írásos nyilatkozata nélkül!
Eredeti írás:Dehir .hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.