Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 29., vasárnap

Városi állattartás?


"A kormány minden lehető lépésével támogatni szeretné az állattenyésztés és növénytermelés egyensúlyának helyreállítását”. Ez a mondat is szerepel a Naplóhoz címzett válaszban. Arról kérdeztük ugyanis a Vidékfejlesztési Minisztériumot, mi az oka, hogy október 1-jétől mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható.?

A Vidékfejlesztési Minisztériumtól kapott levélben viszont azt olvassuk, hogy … a Nemzeti Vidékstratégia ösztönzi a korábbi falusi állattartás hagyományainak felélesztését, a mezőgazdasági munka szerepének erősödését, a háztáji állattartás növelését, és minden támogatást megad ahhoz, hogy a vidék népességmegtartó ereje növekedjen. Az október 1-jétől hatályos intézkedéstől remélhető, hogy a jelenleginél többen tartanak majd haszonállatot”.  -olvasható a Haon oldalán.

1 megjegyzés:

  1. szilagyi@everyone.net2012. július 29. 13:31

    A kormányzati szándék, hogy a haszonállattartás nyerje vissza életterét, elfogadható. Annak, akinek nem a konyhájától légvonalban tíz méterre béget majd a szomszéd birkája. Ha viszont én szagolom majd a bűzt, s irtom a takarmányba fészkelt, átszökdöső egereket, száz méteres körzetben ősellenségem lesz minden gazda. S hiába nyugtatnak azzal, hogy a megfelelő módszerekkel nincs se légy, se szag, se semmi, ezt a házam leendő vevői nem hiszik majd el.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.