Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 24., kedd

Tízszeres adó !


Háztartások százezreinek helyzetét nehezítheti meg az a törvény, amely idén február elsejétől tízszeresére emeli a talajterhelési díjat. Ezt azoknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá a csatornahálózatra - írja a Népszava.A lap szerint a gond csak az, hogy sokan - főleg a nyugdíjasok - azért nem tették ezt meg, mert nem volt rá pénzük, hiszen több százezer forintos beruházásról lehet szó. A talajterhelési díjat ugyanúgy nem tudják megfizetni.

Talajterhelési díjat, közismert nevén az emésztőadót azon ingatlanok után kell fizetni, amelyeket rendszeresen használnak, és ahol, bár van működő csatornahálózat, mégis szippantós kocsival üríttetik ki az emésztőt. Az elhasznált víz mennyisége után kell leróni, mértéke 2012. február 1-je előtt köbméterenként 120 forint volt, azóta 1200 forint.

Ezt az összeget területérzékenységi szorzóval is korrigálják, viszont levonható belőle a számlákkal igazolt, elszállított szennyvíz mennyisége és a locsolásra használt vízmennyiség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.