Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 5., csütörtök

Túl sok a viharkár !

Szigorítanak a biztosítók a villámcsapásban tönkrement számítógépért, plazma TV-ért kifizethető kártérítési szabályokon. Mostantól csak annak fizetnek, aki az úgynevezett kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos szórakoztatóeszközöket villám- és túlfeszültség-védelemmel is felszerelte. Az ok egyszerű: túl sok az úgynevezett másodlagos viharkár, holott ezeket egyszerűen ki lehetne védeni,főleg a „villámlás indukciós hatása által” bekövetkezett esetek számát.
Az utóbbi két hónapban olyan erős villámlással járó viharok tomboltak az ország különböző pontjain, hogy a kockázatviselőknek több százmillió forintot kellett kifizetniük. A kártérítések jelentős része tönkrement elektronikai berendezésekért, azon belül is a villámcsapás okozta úgynevezett másodlagos hatásaként megrongált szórakoztatóelektronikai eszközökért járt.
Változnak a szabályok !
Némelyik cég – most például az Aegon Magyarország – ezért úgy döntött, mostantól elővigyázatosabb lesz és saját érdekükben ügyfeleit is rákényszeríti erre. A szolgáltató a napokban írásban közölte, mostantól csak azokért a számítógépekért, házimozikért, LCD, LED és plazma tévékért – érzékeny, kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos eszközökért – fizet kártérítést, amelyeket annak ellenére tett tönkre a vihar, hogy előtte speciális védelemmel szerelték fel ! (Néhány ezer forintért kapható túlfeszültséget levezető műszerekkel, amelyek segítségével megelőzhető a baj.)

Németh Péter -a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs vezetője- szerint ennél a megoldásnál létezik olcsóbb és egyszerűbb megoldás is: viharban áramtalanítani kell a berendezéseket, és akkor a legnagyobb villámcsapás sem teszi tönkre az érzékeny eszközöket. A CLB tapasztalatai szerint ugyanis az emberek többsége nyaralása idejére is áram alatt hagyja a lakását, s ennek következtében gyakoriak a különféle káresetek;-olvasható a privátbankár.hu internetes portálon.
Szerk;Posta Sándor

1 megjegyzés:

  1. Solymosi Gábor2012. július 5. 13:02

    Igen,sokan visszaélnek a biztosítók kártérítéseivel,de nem kell őket félteni.Sokszor akkor sem fizetnek amikor teljesen jogos lenne. Ezzel a szigorítással is próbálnak kibújni a kártérítési kötelezettségük alól.
    Ha valaki elolvassa az apró betűket a szerződésén nagyon sok olyan dolog van ami kizárja a biztosító felelősségét,de erre az ügynök a szerződéskötéskor soha nem figyelmeztet,csak akkor jön rá az ügyfél amikor már megtörtént a baj.
    Mert ugye a jó ügyfél az aki fizet,de igény sohasem nyújt be.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.