Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 5., csütörtök

Van e a gépeden DNS Changer vírus ?...

...mert ha igen,akkor hétfőtől nem lesz interneted.Mégpedig azért mert az FBI július 9-én kikapcsolja a szervert, ami azt jelenti, hogy az adataik szerint még mindig fertőzött, azaz csak a szerveren át internethez jutó 350 ezer számítógép hétfőtől nem jut majd fel az internetre.


Előzmény;
Öt éve jelent meg először a DNS Changer nevű vírus, melynek célja, hogy a készítők a felhasználók tudta nélkül érjék el a számítógépet, illetve generáljanak rajta forgalmat és kattintásokat hirdetésekre. Akkor a legnagyobb probléma még az volt – amellett, hogy a rosszindulatú szoftver kikapcsolta a gép vírusvédelmét –, hogy a vírus által generált forgalom miatt belassult a "hasznos" netkapcsolat sebessége.

A vírus emellett a készítők által megadott szerverre irányította át a gépet, onnantól ez szolgálta ki a lekéréseket. Az észt bűnözői csoport által működtetett szervert az FBI lefoglalta és a felhasználók érdekében tovább működtette, így a fertőzött géppel rendelkezők is tovább tudtak netezni,ez hétfőn megszűnik. (cca 350 ezer számítógép hétfőtől nem jut majd fel az internetre és ez a világon bárhol lehet,akár sámsonkertben is!!!)
 A számítógép fertőzöttségének felméréséhez elég egyetlen kattintás itt. Az eredmény megértéséhez pedig még csak angolul sem kell tudni: a zöld szín azt jelenti, hogy minden rendben van a géppel, a piros pedig arra figyelmeztet, hogy a számítógép érintett lesz a hétfői leállásban. Az FBI tanácsa szerint ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni,-olvasható a Technet.com portálon.
Ez a hír nem vicc !!
Szerk; Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.