Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 20., hétfő

43.Virágkarnevál Debrecenben


Virágdíszes kerékpáros felvonulással kezdődött meg a 43. debreceni virágkarnevál; a korábbi karneváli futást néhány éve felváltó kerekezésen bárki részt vehetett, aki legalább egy szál virággal feldíszítette járművét.
A kerékpárok után indult el a virágkocsik és a művészeti csoportok többórás felvonulása a Nagyerdőtől a Nagyerdei Stadionig. A karneváli menet élén - a hagyományokhoz híven - a Szent Koronát ábrázoló kompozíció és a Debrecen címerével díszített virágkocsi haladt. A Szent Koronát ábrázoló virágkocsit 2009 óta minden évben kiállítják egy-egy városban, az idén Kecskeméten.Az idén némileg módosult az útvonal: a kompozíciók a Református Nagytemplom előtt bekanyarodva és rövid ideig megállva mutatkoztak meg a zsűrinek...
A 13 virágkocsi feldíszítéséhez több millió szál száraz virágot, virágszirmot és több százezer élő virágot használtak fel a készítők; az élő virágok többsége az utolsó pillanatban, hétfőn hajnalban került a helyére.

Forrás : (bővebben) hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.