Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 25., szombat

Mégsem kapja meg az iskolát a Hit Gyülekezete?

Hajdúsámson – Az önkormányzat október 20-áig felfüggesztette az iskola átadásáról szóló döntést. A bíróságon az ügy.
"Amint arról beszámoltunk, hosszú huzavona után, sok szülő és a Fidesz-frakció tiltakozása ellenére a hajdúsámsoni képviselőtestület májusban úgy döntött, szeptember 1-től átadják a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (a megye egyik legnagyobb általános iskolája) üzemeltetését a Hit Gyülekezetének.
 A képviselőtestület döntése szerint, aki felekezetmentes iskolába szeretné járatni a gyermekét, az Szakolyba viheti. Csakhogy ez a település Hajdúsámsontól 30 kilométerre, másik megyében, Szabolcs-Szatmár-Beregben van, ezért – úgy tudjuk – nagyon sok szülő írt panaszt.
A Hit Gyülekezete a május végi döntés után kérte a megyei Kormányhivataltól a működési engedély kiadását, ezt azonban a Kormányhivatal felfüggesztette, mivel más társszervek döntéseire várnak. Mindemellett a Kormányhivatal úgy véli, a hajdúsámsoni önkormányzat döntése jogszerűtlen volt. Ennek azonban még nincs következménye, ezért – úgy tudjuk – a bírósághoz fordultak, hogy mondja ki a döntések jogszerűtlenségét.
Pénteken a hajdúsámsoni képviselőtestület ülésén újra téma volt az iskola jövője. A Dehir.hu úgy értesült, az iskola átadásáról szóló májusi döntést október 20-áig felfüggesztették. Hamza Gábor polgármestert nem tudtuk elérni, Máthé Attilát, a helyi Fidesz frakció vezetőjét viszont igen.
A politikus elmondta, azért döntött így a testület, mert abban bíznak, addig számukra kedvező döntést hoz a bíróság, és a Hit Gyülekezete is megkaphatja a működési engedélyt. Ő azonban úgy véli, ez nem fog megtörténni, szerintük ugyanis „több ponton vérzik” a döntés.
A hajdúsámsoni iskola így szeptemberben továbbra is önkormányzati fenntartású iskolaként nyitja meg a kapuit. Ha a polgármester és társai reményei valóra válnak, akkor az az abszurd helyzet is előállhat, hogy másfél hónap után veszi át az intézmény üzemeltetését a Hit Gyülekezete. Ha nem így lesz, akkor 2013 januárjától az államhoz kerül a fenntartó szerepe."~olvasható a dehir portálon !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.