Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 27., hétfő

Figyel a Microsoft !

Egy programozó felfedezte, hogy a Windows 8-ba épített SmartScreen funkció minden egyes alkalmazásról információkat küld a Microsoftnak ! A cég szerint saját biztonságunk érdekében.

 A Windows SmartScreen célja, hogy megvédje a felhasználókat a rosszindulatú alkalmazásoktól, ehhez viszont arra van szükség, hogy megfigyelje, miket töltünk le és telepítünk,(?) majd elküldje az információkat a Microsoftnak. A funkciót felfedező Nadim Kobeissi szerint a gép és a Microsoft szerverei közt zajló kommunikáció ráadásul nem túl nehezen hallgatható le.
A Microsoft szerint a felhasználóktól begyűjtött adatokhoz tartozó IP-címeket rendszeres időközönként törlik az adatbázisból, a begyűjtött adatokat pedig biztonságos kapcsolaton át szerzi majd a Windows 8.
A Windows 8 90 napos használatra nemrég kiadott végleges verziójában a SmartScreen alapból be van kapcsolva. A funkció kikapcsolható, de deaktiválás után rendszeresen figyelmezteti a felhasználót a visszakapcsolásra,-olvasható a hvg online oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.