Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 18., szombat

Letörli a vírusirtót az új vírus !!A Bafruz trójai egy többfunkciós kártékony program, amely a számítógépek védelmének meggyengítése mellett adatlopásból valamint szolgáltatásmegtagadási támadásokból is kiveszi a részét.
 A Bafruz trójai számos feladat elvégzésére alkalmas. Mielőtt azonban nekilátna a tényleges károkozásnak, gondoskodik arról, hogy a későbbi tevékenységeit ne hátráltassák biztonsági szoftverek - írja a Biztonságportál.

Eltérően sok más károkozótól, a Bafruz nem a víruskeresők átmeneti hatástalanításával próbálja elérni a célját, hanem egész egyszerűen eltávolítja az antivírus alkalmazásokat a számítógépekről. Ezt úgy teszi meg, hogy egy hamis riasztást jelenít meg, majd közli a felhasználóval, hogy egy vírus került a pc-re, és ennek eltávolításához újra kell indítani a számítógépet. Amennyiben ez megtörténik, akkor a trójai gondoskodik arról, hogy a Windows csökkentett módban induljon el, majd elvégzi az antivírus szoftver eltávolítását.

 A trójai nem minden víruskereső törlésére képes, de számos neves gyártó (Avast, AVG, Comodo, ESET, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Agnitum, Symantec) termékét tudja uninstallálni - számol be róla a lap.

A Bafruz trójai eltávolítása a Microsoft által nemrég frissített kártékony programokat felfedező, ingyenes eszközzel lehetséges.
Szerk: Körtvélyesy V.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.