Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 13., hétfő

Melyik program tehet kárt a számítógépen ?


Új diagnosztikai eszközt adott ki a Microsoft. A bétából felnövő Attack Surface Analyzer megmutatja, hogy a számítógépre telepített programok közül melyik ütött biztonsági rést a rendszerben.

 "A Microsoft már év(tized)ek óta hangoztatja, és van is benne igazság, hogy a Windows sebezhetőségét sok esetben maguk a felhasználók is növelik, amikor rosszul megírt programokat telepítenek a gépre. A helyzet megoldására jelentették meg a béta fázisból most kilépett Attack Surface Analyzert.

Az ingyenesen letölthető biztonsági eszköz megmutatja, hogy a gépünkre telepített programok közül melyik nyit biztonsági réseket, azaz melyik növeli rendszerünk támadási felületét (például portok megnyitásával, rendszerfájlok vagy a regisztrációs adatbázis értékeinek módosításával). Hogy legyen összehasonlítási alap, az ASA-t érdemes egy friss Windows feltelepítése után rögtön installálni, majd rányomni a Run new scan menüpontra, így a későbbi (havonta ajánlott) ellenőrzéskor a szoftvernek lesz mihez viszonyítania az új helyzetet"- olvasható a hvg.hu oldalán.
Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.