Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 20., hétfő

Mit is ünneplünk ma?


Hogy valójában mit ünneplünk augusztus 20-án? A rendszerváltás óta Szent Istvánt és az ezer évvel ezelőtti keresztény államalapítást. 1989 óta ennek megfelelően rendezik meg a Szent Jobb-körmenetet. 1991-ben az első szabad választáson létrejött Országgyűlés döntése a nemzeti ünnepek közül Szent István napját emelte a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe rangjára.

Az tény, hogy az aktuális uralkodó, legyen az király, diktátor vagy demokratikusan választott kormány, mindig minden ünnepet a saját képére igyekszik formálni. Nem lesz ez másként most sem. A kormánypárti és ellenzéki, a civil és egyházi és az összes többi szónokok mind megtalálják majd azt a momentumot, amit saját javukra kiemelhetnek a történelemből.
Tűzijáték, katonai díszlépés, zászlófelvonás, állami kitüntetések átadása – mind része az ünnepnek. Mostanában pedig az ország tortája a legújabb augusztus huszadiki őrület. Neves cukrászmesterekből álló szakmai zsűri több fordulós pályázaton választja ki a megtisztelő cím nyertesét, mely ezúttal nem más, mint a


Szabolcsi almás máktorta. (A receptje ITT található !) Amihez mindenkinek jó étvágyat kívánunk!

 ...és egy kis humor (?)
Szerk:Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.