Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 25., szombat

Óriási rendőri készültség Csókakőn.

 A hír:
"Bűncselekmény jövőbeni elkövetésének gyanúja miatt (?) körbevette a rendőrség Csókakőt szombaton délelőtt. Később kiderült: az Új Magyar Gárda tervezett mára avatást, a rendőrség azt az információt kapta, hogy Csókakőn lesz az avatás, ezért vonultak fel egy hadseregnyi emberrel , lehetséges helyszínként pedig többet is megjelöltek az országban. Az avatás végül máshol zajlott."

(Egyes információk szerint a komoly rendőri jelenlét oka, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Vértesalja Gyermekei Horthy-emléktúrát szerveztek a környékre,de az emléktúra szándékos elterelő művelet volt - közölte Árgyelán János)

Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke dél körül tisztázta a helyzetet: a mai napon az Új Magyar Gárda avatást tervezett, ám az ország több pontját is megjelölték lehetséges helyszínül, hogy végül mindenféle beavatkozás nélkül vihessék végbe az avatást. Ez alapján mehetett ki a rendőrség Csókakőre, de más településeken is ott voltak. Végül azonban máshol történt meg az eskü, a részletekről még a Jobbik megyei elnöke sem tudott bővebb információval szolgálni.

Annyit azonban tudni: 130 újoncot avattak a mostanáig még titkos helyszínen, ahol esküt tettek, hogy mindenáron megvédik a magyar nemzetet, s büszkék a magyarságukra. Az eskütétel időpontja nem véletlen: ma délután ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját a gárda Budapesten, a Hősök-terén. Csókakőn tehát nem történt semmi, a rendőrség lukra futott - nyilatkozta Árgyelán János.
Hivatkozás: Itt 

Frissítés !

Németh-Kész Mónika ~rendőrségi szóvivő~ később közölte: a lezárást 14.50-kor feloldották. Az akció sikeres volt, mert bűncselekmény nem történt - fogalmazott a szóvivő.
A rendőrség a lezárás okáról bővebben most és később sem kíván nyilatkozni. (Azért ez egy kicsit égés...~a szerk.)
  
Szerk: Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.