Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 13., hétfő

Se csirke, se ól !

 Felzárkóztatás 2012 !
„Ja, az a csirke? Nincsen már meg. Megettük” – tárja szét a kezét a férfi. A háta mögött az asszony is bólogat. Meg kellett enni azokat a csirkéket, hiszen éhesek voltak.(mármint a csirkék aminek nem adtak enni -a szerk.)

 "Amikor egy évvel ezelőtt ellátogattunk a Nógrád megyei Rimócra, arra voltunk kíváncsiak, mit kezdenek az emberek a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományaival. Csibék és kacsák rohangáltak a földúton, gyerekek és kutyák között, épülő ólak árnyékában. Nagy tervek voltak születőben, egy jobb élet felé kacsintgattak a helyiek. Tetszett nekik a program, aminek keretében ingyen jutottak hozzá a háztájihoz, táppal és néhány jó tanáccsal körítve, de már akkor látszott, hogy nem lesz gördülékeny ez a kezdeményezés. Bár alig néhány nappal érkeztünk később, mint a kis jószágok, több portán már csak hűlt helyükkel találkoztunk. Volt, akinél megdöglöttek az állatok, volt, aki túladott rajtuk, mert nem tudott mit kezdeni velük. A többség azonban tervezett és örült annak, ami a semmiből került a kertjébe

Kíváncsiak voltunk, mi maradt ebből a lendületből, ami egy évvel ezelőtt mosolyt csalt a helyiek arcára. Az volt a terv, hogy visszalátogatunk ugyanazokra a portákra, és megnézzük, elkészültek-e az ólak, virágzik-e a háztáji gazdálkodás.
A falu legutolsó utcájában, a domb tetején állunk meg,..." Folytatás itt
Szerk: Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.