Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 12., vasárnap

Sok halott: két nagy erejű földrengés Iránban !


Legalább 220 ember halt meg, és több mint 1500 megsérült az Irán északnyugati részén szombaton bekövetkezett két földrengésben – közölte Halil Száej, Kelet-Azerbajdzsán tartomány katasztrófavédelmi vezetője.

ROHAMOSAN NŐ AZ ÁLDOZATOK SZÁMA !
 A szombaton késő délután bekövetkezett földrengés óta óráról órára emelkedett az áldozatok száma, s a hatóságok attól tartanak, hogy az újabb összesítések sem mutatnak teljes képet a tragédia nagyságáról, mert sok sérültnek válságos az állapota, illetve sokan vannak még a romok alatt, nehezen megközelíthető településeken. Több száz embert sikerült élve kimenteni a romok alól, jóllehet az éjszaka jelentősen nehezítette a mentőalakulatok munkáját.
Az egyik földlökés erőssége 6,4-es volt, epicentruma 60 kilométerre Tabriztól északkeletre, a fészke pedig 9,9 kilométeres mélységben volt. A második, 6,3-as erősségű földrengés 11 perccel később, Varzegán város közelében történt. A két nagy erejű földmozgást azóta legalább negyven utórengés követte. Varzegánban és a közeli Ahár városában mintegy 210 túlélőt emeltek ki a romok alól. Kelet-Azerbajdzsán tartományt jobbára azeri kisebbség lakja.
"Jelenleg 66 mentőcsapat, 185 mentőautó, a túlélők romok alatti felkutatását segítő 40 mérőkészülék és hét kutyás mentőcsapat dolgozik a helyszínen" - mondta egy mentésvezető, akit az IRNA iráni hírügynökség idézett.
Forrás: hirado.hu
 (szerk Posta S.)

Nekem érdekes módon a tragédiáról az alábbi dokumentum film 
jut az eszembe !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.