Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 29., hétfő

Időközi választás Tiszavasváriban.

A kiadott adatok szerint a 10 111 választópolgár közül 4628 adta le voksát a nyolc választókerület tíz szavazókörében – ismertette a település jegyzője. Mint elmondta, a választáson rendkívüli esemény eddig nem történt, a választási bizottsághoz három kifogás érkezett, de a testület az érdemi vizsgálat után elutasította ezeket a panaszokat.
A választási bizottsághoz már nap közben érkeztek bejelentések választási csalásról.Bundáné Badics Ildikó jegyző erről azt mondta: több bejelentést elutasított a bizottság, de két bejelentést vizsgálni kell.
A helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint egy jelölőszervezet tett bejelentést szervezett szállításról. A szervezet szerint több választópolgárt a szavazóhelyiségből kilépve rendőrök igazoltattak.
Bundáné Badics Ildikó hangsúlyozta: a rendőrség munkatársai a helyi választási iroda által indított ingyenes buszjárat utasait igazoltatták, amely a Tiszavasvári külterületén élő hátrányos helyzetű (?) lakosok eljutását segítette a szavazóhelyiségekhez.
fotó: MTI
“A civil szervezet mögé bújt Fidesz kampánycsapata – köztük Ráduly Zsolt polgármesterjelölt – tömegesen szállította a szavazóurnákhoz a helyi cigányokat. Mindezekről számos videofelvétel is tanúskodik” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Bundáné Badics Ildikó elmondta: a nem jogerős végeredmény szerint Fülöp Erik 2 411 voksot szerzett, míg a Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1 707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra pedig 116 szavazat érkezett.
Forrás:szon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.