Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 17., szerda

Sok szabálytalankodóra van (lenne) szükség !


Magyarország — Hiába a szabályok, ha nincsenek elegen azok, akik megszegik azokat!
Pedig nagy szükség lenne pár belevaló gyorshajtóra, aki nem csupán a gázpedálon felejti a lábát – ő harmincezerrel járul hozzá az államkasszához – hanem rendesen odalép, ha traffipaxot lát.
 /Kép: Blikk/
 Egy négytagú családnak havonta 1100 forintnyit kéne szabálytalankodnia ahhoz, hogy ne kongjon az államkassza bírságokra szánt rekesze.  Idén először már közvetlenül a központi költségvetésben landolnak azok a bírságok, amiket a különböző állami szervek vetnek ki a lakosokra.
Hiába azonban a büntetésekért kiszabott pénzek akadálytalan áramlása, a tökéletesen működő rendszerhez nélkülözhetetlen lenne az is, hogy végre felrúgjuk a szabályokat.
2012. első felében az autósok még az elvárásoknak megfelelően teljesítették a kihágásokat, félúton azonban megtorpant a vagányság. A számok azt mutatják, az év közepétől érvénybe léptetett közúti szigorításokat túlságosan komolyan vették a közlekedők így az eredetileg tervezett 32,5 milliárdos bírságbevétel már csak hiú ábránd. Szeptember végig több mint 22 milliárd forintért hágták át a törvényeket, ám ez a csillagászati összeg a tervezett bevételnek csupán a 70 százaléka.(Vigyázz mert még 3 hónap hátra van!!..a szerk.)
A „közös zsákot" leghatékonyabban a Belügyminisztérium tudja töltögetni, mégpedig az objektív felelősségből származó bírságokkal. Ezt a törvényt díszítették fel még olyan kiegészítőkkel, mint az elsősegélydoboz hiányosságai miatt járó büntetés. Ezidáig 15,5 milliárd forintot sikerült ilyen címen beszedniük, a kitűzött célösszeget azonban még ők sem érték el. Ám még csaknem három hónap hátra van az évből és...Tovább itt
 Szerk: Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.