Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 30., péntek

A NAV figyeli az internetet....is !

 Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője a Kossuth rádió 180 percben elmondta, adómentesen lehet kereskedni a használt holmikkal, ha az ebből származó bevétel egy évben nem haladja meg a 600 ezer forintot. Az efölötti rész adóköteles, de a határ alatti részt az adóbevallásban sem kell feltüntetni.
Az adóhatóság szóvivője arra is figyelmeztetett, új áru esetén érdemes ellenőrizni a számla meglétét, mert a vevő csak így érvényesítheti garanciális jogait.
Az idei évtől az adóhatóság a ellenőrzéshez gyűjtheti az internetes oldalak adatait. A NAV így látja például, ha ugyanaz a személy nagyban kereskedik. Előfordult például, hogy egy eladó a Kínából behozott huszonhetedik babakocsit értékesítette két hónap alatt – mondta el a szóvivő.
A NAV próbavásárlásokkal is tud ellenőrizni, amely esetekben a nyugta-, illetve számlaadást is vizsgálja. Megtörtént már, hogy munkatársuk vevőként negatív értékelést kapott az eladótól, aki bejegyzésében közölte, hogy ügyfele az adóhatóság dolgozója volt. Ez érthető, a NAV nem kifogásolta az értékelést – tette hozzá a 180 percben Linczmayer Szilvia, az adóhatóság szóvivője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.