Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 25., vasárnap

Autósoknak

Már egy  hét sincs hátra és itt a december,-egy hónap múlva Karácsony-jönnek a téli zimankós napok.

Egy-két jó tanács autósoknak a téli napokra. 
Kevés olyan autós van, aki a jégkaparás közben ne járatná a motort. Holott ezzel a szokással rengeteg üzemanyag megy pocsékba, ami nem csak a környezet számára terhes. Egy biztosítótársaság felmérése szerint az átlag autósok 3 perc alatt tisztítják meg a szélvédőt, ezt az időt, és az összes autóst alapul véve pedig a számítások szerint jó párszor meg lehetne kerülni a Földet azzal az üzemanyaggal, ami ilyenkor kárba vész. 
A kár azonban még ennél is nagyobb lehet. Egy felmérés kitér arra is, hogy némelyek még magára is hagyják az autót járó motorral, mert még beszaladnak a házba, garázsba, ami tálcán kínált lehetőség a tolvajoknak.
Egy szakértő a témával kapcsolatban elmondta, nem fontos végig járni a motornak, ehelyett kímélő gyorsításokkal, kis terheléssel ajánlott az üzemi hőmérsékletre melegíteni. 
Ne használjuk a kiegészítő berendezéseket a szükségesnél hosszabb ideig. Például tanácsos nem       elfelejteni,hogy a hátsó ablak- vagy a tükör fűtését a leolvadás után ki kell kapcsolni, és ugyanez érvényes a plusz lámpákra is.  
Télen még inkább fontos odafigyelni arra, hogy valamivel nagyobb követési távolságot tartsanak az autósok.Akkor nem kell állandóan reagálni az előttünk haladó gyorsulására, lassulására, és így egyenletesebben lehet menni. További előny, hogy ha lassulni kell, nem szükséges azonnal a féket nyomni, kihasználható a motorfék, és nem mellékesen kisebb az összecsúszás esélye.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.