Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 17., szombat

Földrengés Tiszabercelnél !

 Kisebb földrengés történt szombat délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercelen, senki sem sérült meg - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Takács Judit elmondta: a Richter-skála szerinti 2,3-es erősségű rengés epicentruma mélyen a község alatt volt.
A földmozgást csak a Budapesten lévő műszerek érzékelték, emberi szervezet számára nem volt érezhető a rengés - tette hozzá.

A településről lakossági bejelentés nem érkezett, személyi sérülés és anyagi kár sem történt - mondta Takács Judit.

Frissítés !!  

 A korábbi információkkal ellentétben nem történt földrengés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercel körzetében szombat délelőtt. 

Az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közlése szerint a Magyarországon és a szomszédos országokban működő on-line szeizmológiai állomások által mért szeizmogramok valós időben jutnak el az obszervatórium budapesti adatközpontjába, ahol az adatok számítógépes feldolgozásával automatikus földrengés-detektálás történik.
Előfordulhat azonban olyan eset, hogy a Föld egy Magyarországtól távol eső pontján kipattanó rengés esetén tévesen Magyarországra kerül az automatikusan meghatározott epicentrum, ahogy ez ebben az esetben is történt - olvasható a szeizmológiai obszervatórium közleményében.
Ennyit a valós hírközlésről.
Szerk:Körtvélyesy V.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.