Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 8., csütörtök

Halálra vertek egy férfit Balatonbogláron !

Három fiatal (??) támadt rá egy buszsofőrre Balatonbogláron a múlt héten. Kiderült, hogy a trió annyira megvert egy, a sofőr védelmére igyekvő férfit is, hogy az később belehalt sérüléseibe.A sonline.hu szerint a kórházban halt meg az a férfi, aki az elmúlt héten történt támadás során védelmére kelt egy buszsofőrnek. Három őrjöngő fiatal tört-zúzott egy buszon a balatonboglári vasútállomáson. Mint kiderült, a sofőrön kívül egy másik férfit is bántalmaztak.

Két olvasónk is arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy szerencsétlen sorsú, az egyik levélírónk szerint hajléktalan, férfi a busz vezetőjének védelmére kelt, amikor hárman rárontottak. Úgy tudjuk, hogy a védelmezőnek „szilánkosra” törték az arcát a vélhetően ittas támadók, s annyira megverték, hogy súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani. Két balatonboglári olvasónk azt írta, hogy a férfi pár nappal később a kórházban belehalt a sérülésekbe.
Természetesen megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, mit tudnak az elhunyt férfiről, de mint kiemelték: a rendőrség egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügy részleteiről.

Az olvasói levél itt!

Tisztelt Szerkesztőség!
Balatonboglári lakos vagyok, itt élek és dolgozom már 30 éve. Ismerem jól a kisváros lakóit és hétköznapjait. Pár nappal ezelőtt egy sajnálatos, de napjainkban egyre gyakoribb jelenség részesei lettünk mindannyian. Múlt hét végén három ittas (kisebbségi) fiatal bódult állapotban a kora esti órákban megtámadott egy buszsofőrt, aki a gépjárművében várakozott az indulásra. Az erről szóló cikk linkjét mellékelem Önöknek.
Ami azonban keserűen elszomorítja közösségünk jó szándékú és jóakaratú embereit, az az, amit egyetlen egy az esetről szóló írott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkben/hírben sem említettek meg: a fiatal sofőr segítségére siető, 50-es éveinek közepén járó hajléktalan férfit is megverték, aki súlyos sérüléseket szenvedett, olyannyira, hogy koponyasérülésébe hétfőn este bele is halt.
Jól ismertem az áldozatot. Rokonai nem voltak, egyedül élt nehéz körülmények között, de soha senkinek nem ártott volna. Ellenkezőleg, jó példa erre ez a végzetes eset is. Kérném Önöket, hogy elhunyt ismerősünk tiszteletére írják ezt meg, és tudjanak róla az emberek. Vérlázító, hogy az a fontos ebben az esetben is, hogy anyagilag mekkora kár érte a buszt, de az, hogy ebbe egy ember belehalt, még csak meg sem említik! Nehogy esetleg rossz fényt vessenek a kisebbség 'nemes' állami gondozott tagjaira, akik 18 éves korukra egy ártatlan ember gyilkosaivá váltak! Milyen világban élünk? Olyanban, ahol az ember élet, mint már annyiszor bebizonyosodott, vajmi keveset ér.
Tisztelettel:
Egy Balatonboglári.

1 megjegyzés:

  1. az ideiglenesen mo.-on tartózkodó fahéjszínü svéd kisebbségüek voltak mert nálunk a billentyün a "c" betűt nem szabad használni.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.