Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 28., szerda

Vona Gábor, néhány gondolat...

...a sárga csillagot viselőknek.

" Múlt héten a Jobbik tüntetésén - amelyet a gázai vérontás miatt szerveztünk az izraeli nagykövetség elé, és amelyben egyetlen egy párt sem támogatott bennünket - kijelentettem, hogy az Országgyűlésben és a kormányban lévő izraeli állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és mivel ez közérdekű információ, hozzuk nyilvánosságra, kik érintettek.Igen.Nemzetbiztonsági kockázat. Hogy miért? Egyrészt mert ennek az országnak az államfője 5 évvel ezelőtt...

 ...Magyarország megszállásáról beszélt, másrészt mert Izrael semmibe veszi a nemzetközi normákat. Ezt azóta senki sem merte vitatni, inkább lapultak.

Tegnap Gyöngyösi Márton képviselőtársam egy azonnali kérdést intézett a külügyi tárcához ugyanebben a témában. Az egész felszólalás az izraeli külpolitikáról szólt, annak elítéléséről. Az egyik mondatában azonban félreérthető volt, mert "zsidó származású" politikusokról beszélt. Na, azóta kiborult a bili. Hiába kért elnézést Marci a tévedéséért, hiába volt teljesen egyértelmű a szövegkörnyezetből, hogy izraeli állampolgárokra gondol és nem zsidó származású magyar állampolgárokra, nem számított. Akik eddig lapultak, most előbújtak, és azóta csak mondják, mondják, mondják.

Bajnai Gordon közös elhatárolódást vár, Gyurcsány Ferenc és a DK betiltaná a Jobbikot, a zsidó szervezetek bíróságért kiáltanak, Kövér László a házszabályt készül szigorítani, a Fidesz pénzbírsággal fenyegetőzik, az MSZP képviselői sárga csillagot öltöttek, amihez fideszesek is csatlakoztak, az Európa Tanács főtitkára saját elmondása szerint "sokkot" kapott, Dániel Péter és társai tüntetést szerveztek a Parlament bejáratához, Ilan Mor, a zsidó állam nagykövete szerint a két nép szövetsége széttéphetetlen, a BBC már egyenesen azt hazudja, hogy minden zsidót listázni akar a Jobbik, egyes hírek szerint a keresztény egyházak vezetői pedig összeültek, hogy közös nyilatkozatban tiltakozzanak. Folytassam még?

Értik, ugye? Mindez egy félreérthető mondatért, amit a képviselő pontosított, és amely után elnézést kért. Ahelyett, hogy örülnének, hogy megtörtént a bocsánatkérés, és nincs szó semmiféle faji üldözésről, inkább ők keltik és gerjesztik a hisztériát. Most persze sokan arra számítanak, hogy fülünket, farkunkat behúzva lapulni fogunk és várjuk, hogy elüljön a vihar. Hogy most majd lehet szapulni a Jobbikot. Hogy indulhat megint a megélhetési antiszemitázás. A Jobbik pedig szégyenkezve bujdokol...

De nem. Akik erre számítanak, azok nagyon-nagyon benézték a szituációt és nagyon félreismernek bennünket. Nácizhat itt az egész világ, kórusban mondhatják fel Izraelnek a leckét, nem nekünk van szégyenkezni valónk. Nem mi vásároljuk fel mások országát, nem mi tettük tönkre Magyarországot, nem mi nyomorítjuk meg az embereket. És, kedves antifasiszták, tudják mit? Köszönjük szépen a lehetőséget, amelyet átlátszó és beteges hisztériakeltésükkel a számunkra teremtenek. Mert amíg önök gusztustalan módon felhasználják saját nagyszüleik halálát arra, hogy habozhasson egy kicsit a szájuk, addig mi kihasználva az önök butasága által generált figyelmet, védeni fogjuk leendő unokáink jövőjét. Nagyon szépen köszönjük. És igen: továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül. Talán ez fáj olyan nagyon? Ezért ez az izzadtságszagú igyekezet? A lényegi kérdés elől akarnak elfutni? Nem fogjuk hagyni."
Hivatkozás: facabook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.