Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 22., szombat

Ki lesz a gazdája a hajdúsámsoni temetőnek?

Az elmúlt 5 évben a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat üzemeltette a város köztemetőjét a Debrecen melletti kisvárosban viszont ez év december 31-én lejár a szerződésük.A temető jövőbeni üzemeltetéséről a testület viszont egyelőre nem tudott dönteni.Következésképp pályázatot írt ki az önkormányzat arra vonatkozóan hogy a következő öt évben melyik cég üzemeltetheti majd a temetőt. A közgyűlés csütörtökön nem tudott dönteni, mivel hiánypótlást kérnek a pályázathoz a cégektől. A város temetője viszont addig sem marad üzemeltető nélkül, hiszen 2013. január 15-ig   meghosszabbította a szerződést a testület, döntést addig  fog hozni a hajdúsámsoni közgyűlés.

A mai közgyűlésre (2012.12.20) meghívták Hajdúsámsonba az eddigi működtetést végző cég, a Platinum Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatónőjét, Kari Irént, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban mindent teljesítettek, amit a szerződésben vállaltak és hogy a jövőben is számos fejlesztést szeretnének megvalósítani.
Hozzátette, bízik abban, hogy továbbra is együtt tudnak majd dolgozni az önkormányzattal. Hiszen a temetőfenntartás és a temetésszolgáltatás eredményes és hatákony ellátása érdekében adták voksukat a vállalatukra a hivatalok. Törvény alapján a Vagyonátadó Bizottság a korábban a vállalat által kezelt és állami tulajdonban volt közüzemi vagyont az önkormányzatok közös tulajdonába adta, a tulajdoni szerző önkormányzatok e vagyont a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalatra tehát rábízták, a temetőfenntartással és temetésszolgáltatással kapcsolatos települési önkormányzati feladatok eredményes ellátása, az önkormányzati tulajdon vállalat által történő hatékony működtetése érdekében.
Részletesebben; Itt olvasható.
Fotók: HajduPress, Miskolczi János
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.