Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 13., csütörtök

Sámsonkert ne reménykedj !

Több olvasónk kérésére utána jártunk,hogy mikor várható Sámsonkertben vezetékes internet és kábeltévé szolgáltatás indítása. Előre közlöm,hogy a helyzet mélységesen elkeserítő.

Egy jelenleg itt is üzemelő mikrohullámú internetes szolgáltató egyértelműen kijelentette,hogy bár tervezte (már több éve?) vezetékes kábeltévé kiépítését településünkön,de a várható közműadó miatt letett szándékáról.
Hasonló választ kaptunk a -talán országosan legnagyobb-szolgáltatótól is,bár közölte hogy sat tv szolgáltatása  országosan  99%-os lefedettségű,vezetékes szolgáltatást (internet-TV-telefon) országosan és főleg kis településeken nem tervez fejleszteni a gazdasági recesszió miatt,valamint a közműadó várható terhei miatt sem.

Megkérdeztünk még két másik országos szolgáltatót,de a válasz szinte ugyanaz volt mindkét esetben: "A közműadó a kisebb településeken szolgáltatókat a sávos adókedvezmény ellenére is veszteségessé teszi, ugyanis az egy előfizetőre jutó adó sokszor több ezer forintot jelent, amit nem lehet a fogyasztókra hárítani"

A cégek szerint megoldást jelentene, ha a szolgáltatások szempontjából hátrányos helyzetű településeken is szolgáltató cégek adóját ezen területeken jelentősen mérsékelnék, vagy akár mentességet adnának számukra.

Jelenleg ez várható a közel -vagy talán távoli- jövőben. Azt hiszem ide illik a szlogen, "Magyarország én így (NEM) szeretlek ! "
Szerk:Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.