Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 4., vasárnap

Az " Anonymous " átírta az alaptörvényt !

Magukat a magyar Anonymous tagjainak nevező hekkerek átfogalmazták az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt.
Feltételezhetően vasárnapra virradóra írták át az AB oldaláról elérhető alaptörvény szövegét a magukat az Anonymous hackercsoporthoz tartozónak nevező hackerek.
Egyelőre nem tudni, hogy a hekkerek milyen biztonsági rést kihasználva jutottak be az alkotmánybíróság szájtjára, ott milyen jogosultságokat szereztek, illetve hogy milyen, esetleg szenzitív adatokhoz férhettek hozzá.
ForrásItt

Szörnyű vonatbaleset !

Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legkevesebb tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.


A baleset a Krakkótól délre fekvő Szczekociny településnél történt, de lakatlan területen: a Varsóból Krakkóba tartó vonat frontálisan ütközött össze a Przemyslből Varsóba közlekedő szerelvénnyel.
Az utasok pontos létszáma nem ismert, de a becslések szerint megközelíthette a 370 főt. A sziléziai vajda szerint az utasok közt ukrán, francia és spanyol állampolgárok is voltak. Más külföldiekről nem tett említést. A hatóságok két mentőhelikoptert és 35 mentőautót küldtek a baleset helyszínére, ahol mintegy 450 tűzoltó és 100 rendőr próbált segíteni a bajbajutottakon.
A baleset oka egyelőre nem ismert. A nemzeti vasúti hálózatot felügyelő társaság képviselője szerint a fővárosból Krakkóba tartó szerelvény nem a saját pályáján közlekedett. Az ügyben még vasárnap eljárást indít a czestochowai ügyészség, a vasúti baleseteket feltáró bizottság is vizsgálja a katasztrófa okait.

Tanulságos mese..(?) a patkányokról !