Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 24., szombat

Szokatlan lépésre készül az ország legnagyobb takarékszövetkezete !


Több mint 47 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, közel 4 milliárd forintos saját tőkével jött létre az év elején a Monor és Vidéke, Pécel és Vidéke, valamint a Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezet egyesülésével a Pátria Takarékszövetkezet. A hitelezés bővülésében jól jött a végtörlesztés a legnagyobb takaréknak, most egymilliárdos öko-programot terveznek elindítani.
A Pátria jelenleg Magyarországon a szövetkezeti formában működő hitelintézetek közül a legnagyobb fiókhálózattal rendelkezik. (Itt)
Pest megye meghatározó hitelintézete jött létre a három takarékszövetkezet egyesülésével - mondta a Pátria alelnök-ügyvezetője, Éliás Csaba az eddigi tapasztalatokat összegző szűkkörű sajtóbeszélgetésen (Az OTP-nek Pest megyében 42, a Pátriának 38 fiókja van). A külön-külön is jól működő, átlagosan 50 éve működő pénzintézetek felismerték: önmagában egyik takarék üzemmérete sem elegendő a hatékony és fenntartható fejlődés biztosításához.

Érdekességképpen visszautalok egy korábbi bejegyzésünkre : ITT

Az igazság a pangasius tenyésztéséről ?

Az "uniós tojás" kontra "pangasius" ?
 Érdekesség hogy az uniónak erről nincs véleménye.


Az elmúlt hetekben a Kosár Magazin által nyilvánosságra hozott kutatási eredmények alapján intenzívebbé vált a vita arról, érdemes-e pangasiust venni és mennyi az igazság a halfajjal kapcsolatban terjedő negatív hírekről. Az online magazin a Halászati és Öntözési Kutatóintézet tudományos munkatársát kérte fel arra, ismertesse a tényeket a cápaharcsával kapcsolatban.

"Gyalog Gergő a Kosár Magazin számára készített cikkében sorra veszi a pangasiusszal kapcsolatban nyilvánosságra hozott híreket és álhíreket és bemutatja, a valóságban mit jelent az intenzív haltenyésztés és kell-e tartanunk attól, hogy fertőzött halat vásárolunk. Ami a nagy tömegben való tenyésztést illeti, termeléstechnológiai szempontból a faj egyik legfontosabb biológiai jellemzője a kettős légzés (hasonlóan például az afrikai harcsához), aminek köszönhetően a levegőből is képes oxigénhez jutni a hal, így jól tolerálja a vízben oldott oxigén alacsony szintjét és a gyengébb vízminőséget. " 
Antibiotikumokkal teletömött halak és ürülékben úszó példányok? Hogy mi igaz ebből, megtudhatja a cikk folytatásából 
Érdemes végigolvasni  !

Forrás: vg.hu