Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 24., kedd

Hogyan telefonáljunk ingyen ?

Ahhoz, hogy ingyen tudjunk telefonálni, egy okostelefont kell beszereznünk. Androidos, vagy iPhone, teljesen mindegy, a lényeg, hogy tudjon Wifit és lehetőleg HSDPA is legyen benne. Ezek után nincs más dolgunk, mint a telefonon lévő virtuális áruházból letölteni ingyenesen a Viber programot, mellyel innentől kezdve teljesen ingyen tudunk beszélni azon ismerőseinkkel, akik hasonlóan tettek. A program nagyon hasonlóan működik, mint egy telefonkönyv: kontaktjainkat a már megszokott listában mutatja, és azok mellé odabiggyeszt egy-egy ikont, amennyiben ők is használják a programot.
Használatához csupán egy mobilinternet előfizetés, vagy wifi kapcsolat szükséges: a telefon ezekre csatlakozva fogja tudni használni az internet-alapú hanghívást,sőt, SMS-t is fog tudni küldeni ezentúl teljesen ingyenesen a program segítségével.
Miután az ip-alapú kommunikáció – nem a két forint miatt, de ezután azért is  – elterjedése egyre csak gyorsul, így csak idő kérdése, hogy az internetet is megadóztassák. Annak, hogy ez a forgalmazott gigabájtok alapján történjen – netán ez alapján visszacsorgassanak a felhasználók által befizetett pénzből szerzői jogokra -, meglehetősen kevés esélyét látjuk: politikai fennhang nélkül sajnos itthon az arányos teherviselés, mint olyan sajnos alapvetően ismeretlen fogalomnak tűnik még mindig.

Közlés: a "wikitech.hu " alapján

Egyszer volt, hol nem volt....

...egy nagyeszű sündisznócska, amelyik sok hülyeség mellett azonnali nagyarányú adócsökkentéssel vette meg az embereket kilóra. Színes fagolyó tologató számmisztikusa meg kitalálta a Gazdasági Csodát, az unortodox modellt, ami szerint egy gazdaság akkor lesz fasza, ha 5-600 milliárdos bevételkiesést okozunk neki az egykulcsos adóval. Az államháztartás hiányát pótolták a különadókkal, de a gazdaság ez a rohadt a kivont tőke ellenére szembe ment a fősodorral, és a belső fogyasztás csak nem akart föllendülni, mivel a potenciálisan többet fogyasztó rétegtől elvették a pénzt, a jobb módúak meg nem fogyasztásra költötték amit kaptak. Cserébe lett stagnálás belőle akkora, hogy idén a hurráoptimisták is 0.1% növekedést mernek jósolni összesen. Unortodoxiában az a siker, hogy a rosszat nem kijavítjuk, hanem még rosszabbá tesszük.

 Mit tesznek ezután? Megszületik a Legújabb Zseniális Terv: amit eddig a cégektől áthárítva mi fizettünk, azt most megfizettetik közvetlenül velünk, többek között azzal a réteggel, amelyiknek már így is kivan a segge a gatyából.Csekkadó, telefonadó, biztosításadó, hogy a hálátlan parasztnak még kevesebb pénze legyen kenyeret, tejet, parizert venni....Tovább ( Itt ) olvashatod.