Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 27., péntek

Nem vicc ! Túl sok cigányt büntettek meg !

Nem sértették meg az egyenlő bánásmód követelményét, ennek ellenére „érzékenyítő tréningre”(!) küldenek húsz Nógrád megyei rendőrt, miután egy vizsgálat szerint szinte csak cigány kerékpárosokat büntettek meg a hiányosan felszerelt biciklijük miatt.


A 36 bírságot 2011 januárja és szeptembere között szabták ki a hiányosan felszerelt kerékpárokkal közlekedőkre - ismertette közleményben Kádár András Kristóf társelnök. Az MHB(Magyar Helsinki Bizottság)azt sérelmezte, hogy a megbírságoltak 97 százaléka "roma", noha szociológiai becslések szerint a lakosság legfeljebb 25-30 százaléka cigány származású. Az EBH (Egyenlő Bánásmód Hatóság)nem állapította meg, hogy a munkájukat végző rendőrök megsértették volna az egyenlő bánásmód követelményeit, ennek ellenére ezt a képtelenséget voltak képesek megfogalmazni: "az önmagukban jogszerű és szakszerű egyedi rendőri intézkedések összeadódó hatása etnikai aránytalanságok előidézéséhez vezethetett". -Miről is beszélünk?- (-a szerk.megjegyz.)


Az egyezséggel végződő eljárásban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalta, hogy húsz rendőr "érzékenyítő tréningen" vesz részt. Továbbá két évig a főkapitányság adatokat szolgáltat az EBH-nak a kerékpáros szabálysértések miatt kiszabott bírságokról, hogy a hatóság megbizonyosodhasson arról, a szabályokat mindenkivel szemben egyformán érvényesítik - áll az MHB társelnökének közleményében.
A tolvajok, rablók, erőszaktevők és gyilkosok esetében érdekes módon nem panaszkodik a Magyar Helsinki Bizottság, pedig - vélhetően - ezekben az esetekben is igen szép roma arányt tudnának felmutatni...
Forrás: privátkopo.hu

      
                                                     Magyarország, (ezért nem?) szeretlek!

A vagyoni helyzethez kellene igazodnia...


....a közlekedési vétséget elkövetők büntetése. Közölte Dorosz Dávid pénteken az MTI-vel. -Kérdés,ki és hogyan fogja ellenőrizni a vagyoni helyzetet??- (A szerk. megjegyz.)
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja közleményében megállapítja: "a Fidesz csak az esztelen szigorban hisz, semmilyen más megoldása nincs arra, hogyan kellene javítani a közbiztonságot".
Szavai szerint ezt jól példázza, hogy "kéthetente" módosították a büntető törvénykönyvet és a szabálysértési törvényt. Kijelenti, hogy utóbbi esetében a büntetési tételek emelésének egyetlen célja van: a költségvetési bevételek növelése.(?)  Egyúttal emlékeztet rá, hogy az LMP már a törvény decemberi vitája során azt javasolta, a pénzbírság összege igazodjon az elkövető vagyoni helyzetéhez. A politikus igazságtalannak érzi, hogy "például a nagy terepjárókkal száguldozók játszva kifizetik" a több tízezres bírságokat is, míg az alacsonyabb keresetűek megélhetése már egy vétség esetén is veszélybe kerülhet.
A fideszes Bíró Márk a hét elején a hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolta megfontolásra és előterjesztésre.

A képviselő az MTI érdeklődésére akkor elmondta: azért kezdeményezte, hogy a kormánypárti képviselőcsoport vegye napirendre a KRESZ és a közlekedési szabálysértések büntetéseinek felülvizsgálatát, mert a napokban több lakossági fórumon is részt vett, ahol olyan jelzéseket kapott, amelyek szerint túl szigorúak a közlekedés résztvevőit sújtó szankciók és egyes szabályok is.
A fideszes politikus szerint felül kellene vizsgálni a KRESZ-t, továbbá át kellene tekinteni a szabálysértési törvény napokban hatályba lépett módosításának szigorító, büntetési tételeket emelő rendelkezéseit, valamint azokat a tervezeteket, amelyek még csak előkészítés alatt állnak, ám szintén a szigorítás irányába mutatnak.
A képviselőcsoport úgy látta, hogy az elkövetett szabálysértés nincs arányban a kirótt büntetéssel, a módosítás ezért a társadalom szempontjából előnytelen lehet.
A Fidesz-frakció úgy döntött, hogy további egyeztetések céljából május 7-i ülésére meghívja Pintér Sándor belügyminisztert.
Megjelent: a hirado.hu portálon.